У Києві хочуть влаштувати побільше пробок: Заборонено евакуювати авто

Четвер, 22 березня 2007, 16:35

Київська міськрада, відповідно до рішення Шевченківського районного суду столиці від 6 березня 2007 року, повинна скасувати евакуатори.

З 22 березня будь-яка евакуація транспортного засобу вважається незаконною, повідомляється в прес-релізі Адвокатського об'єднання "Солдатенко, Ситнюк і партнери".

Це випливає з рішення суду, яким він задовольнили позовні вимоги адвоката Євгена Крука (адвокатське об'єднання "Солдатенко, Ситнюк і партнери") від липня 2005 р. до Київміськради про невідповідність чинному законодавству рішення про застосування примусового переміщення транспортних засобів, водії яких порушили правила зупинки й стоянки.

Шевченківський райсуд задовольнив позов адвоката об'єднання "Солдатенко, Ситнюк і партнери" на тій підставі, що, відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУоАП), відповідальність за порушення правил дорожнього руху, що регламентуються відповідним законом, установлюється на рівні попередження або штрафу (0,2 - 0,5 від неоподатковуваного податком мінімального доходу громадян).

Реклама:

Нагадаємо, що в липні 2005 р. прокурор Києва Василь Присяжнюк подав до Шевченківського райсуду заяву із проханням визнати незаконним рішення Київміськради №47/207 від 26.09.2002 р.

Суд задовольнив заяву прокурора. 9 грудня 2005 р. Апеляційний суд Києва, розглянувши апеляційну скаргу Київради від 30.08.2005 р. на правомірність рішення Шевченківського райсуду, залишив його чинним. Незважаючи на це, обраний 26 березня 2006 р. мером Києва Леонід Черновецкий повідомив на прес-конференції, що поверне на вулиці столиці евакуатори.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!