Азаров сподівається, що Кінах укорениться у Мінфіні

Четвер, 22 березня 2007, 19:28

Міністр фінансів Микола Азаров представив у четвер нового міністра економіки Анатолія Кінаха керівному складу міністерства.

Він висловив сподівання, що Мінекономіки нарешті одержить постійного керівника і постійну стратегію роботи, повідомляє прес-служба Мінфіну.

Азаров підкреслив, що в державі назріла ситуація для проведення серйозних повномасштабних реформ у всіх сферах, і уряд серйозно налаштований на проведення реформ.

"Яку галузь не візьми, ми зіштовхуємося з тим, що нові реалії сьогоднішнього дня, ринкова економіка вступає в протиріччя зі старим способом нашого життя", - сказав він.

Реклама:

Саме тому, за словами Азарова, Кабмін прийняв рішення про створення спеціального урядового комітету, що буде очолювати прем'єр, і на якому буде лежати відповідальність за розробку і реалізацію реформ.

"Можна, здавалося б, почекати ще півроку-рік - і тоді проводити реформи. Але ні люди, ні історія не пробачать нам затримки, тому що без проведення серйозних соціальних і економічних перетворень ми не зможемо забезпечити якісний розвиток країни", - упевнений Азаров.

У свою чергу, Кінах у своєму виступі відзначив, що буде працювати із серйозним колективом професіоналів, що характеризується великим досвідом і умінням вирішувати складні задачі.

Міністр підтвердив, що прийшов у міністерство як фахівець, зацікавлений у тому, щоб у країні, нарешті, з'явилася чітка стратегія розвитку.

За його словами, стратегія ця повинна виходити з національних економічних, політичних інтересів, внутрішніх, зовнішніх пріоритетів, і навколо розуміння цих пріоритетів потрібно концентрувати й інтелект, і кадрові ресурси, щоб держава, суспільство, економіка, зокрема, не гаяли час на протистояння.

"Я зроблю все, щоб мій досвід і воля були спрямовані в цих напрямках", - підкреслив він.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!