Семенюк зібралася цього року приватизувати 38% "Укртелекому"

Середа, 21 березня 2007, 15:32

Фонд держмайна має намір з 1 серпня почати продаж на міжнародних фондових біржах 37,86% акцій ВАТ "Укртелеком".

Про це повідомила прес-служба Фонду держмайна (ФДМ) у середу.

За її даними, ФДМ 21 березня затвердив уточнений план продажу акцій національного оператора зв'язку, відповідно до якого пакет 50%+1 акція закріплюється в державній власності, 37,86% - будуть виставлені на продаж на міжнародних фондових біржах з 1 серпня по 31 грудня 2007 року.

5% акцій планується виставити на продаж на фондових біржах України пакетами по 1% кожний з 28 березня по 23 липня 2007 року.

Реклама:

Як повідомлялося, президент Віктор Ющенко 26 січня підписав виправлення до ряду приватизаційних законів, що збільшують кількість пропонованих до продажу об'єктів, зокрема, за рахунок "Укртелекому" та Одеського припортового заводу.

Глава ФДМ Валентина Семенюк раніше заявляла про плани залишити в держвласності 50%+1 акцію "Укртелекому", інші продати на фондових біржах, у тому числі на міжнародних, почавши продаж із пропозиції на українських біржах 10% акцій ВАТ.

У той же час секретаріат президента розкритикував такі плани ФДМ і наполягає на продажі контрольного пакету акцій для залучення стратегічного інвестора.

ВАТ "Укртелеком" - монополіст на ринку фіксованого зв'язку України з надання послуг електрозв'язку. Державі належить 92,86% акцій оператора, 7,14% акцій були продані трудовому колективу.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!