"Електротяжмаш" просить у Януковича захисту від його ж міністра

Вівторок, 20 березня 2007, 17:41

Трудовий колектив держпідприємства "Електротяжмаш" звернувся з відкритим листом до прем'єр-міністра Віктора Януковича з проханням "не допустити навмисного розвалу підприємства" міністром промислової політики Анатолієм Головком.

Як зазначається в документі, за останні п'ять років на підприємстві перемінилося сім директорів, і в ці роки на "Електротяжмаші" накопичувалася бюджетна заборгованість і погіршувалися фінансові показники.

У той же час, зазначається в зверненні, за останні півтора року, з моменту призначення на посаду нинішнього генерального директора заводу Віталія Чередника, підприємство виплатило всі борги перед бюджетом за останні роки (близько 17 млн. грн.), збільшило обсяги виробництва в 2,7 рази, а заробітну плату – більш, ніж у два рази, а також створило біля тисячі нових робочих місць.

Однак, вказують автори листа, останнім часом керівництву підприємства у своїй роботі доводиться долати опір з боку міністра промислової політики.

Реклама:

"Міністр своїми діями фактично дестабілізує роботу підприємства, організовує всілякі перевірки й обмежує повноваження Чередника шляхом введення заборон на підписання контрактів та виїзд у службові відрядження до країн СНД для укладення нових угод", – говориться в зверненні.

Крім того, зазначається в документі, керівник міністерства протягом тривалого часу не затверджує атестаційні документи, посилаючись на неефективну роботу підприємства.

"Трудовий колектив небезпідставно вважає, що ініціатором спроби розвалу ефективно працюючого заводу є міністр промислової політики України Головко, який у період передприватизаційної підготовки ДП "Завод "Електротяжмаш" прагне змінити керівництво і
підготувати ґрунт для передачі заводу за безцінь російським олігархам", – говориться в листі, автори якого просять прем'єр-міністра втрутитися в ситуацію і захистити інтереси трудового колективу і держави в цілому.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!