"Укрнафта" зібралася закривати родовища

П'ятниця, 2 березня 2007, 16:11

Спостережна рада ВАТ "Укрнафта", найбільшого нафтовидобувного підприємства в країні, на засіданні 13 березня розгляне питання припинення видобутку вуглеводнів на родовищах Івано-Франківської, Львівської і Чернівецької областей, а також на інших родовищах з виснаженими або важко доступними запасами.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомило джерело в Міністерстві палива та енергетики.

Співрозмовник агентства додав, що в даний час компанія продовжує видобуток на таких родовищах.

Керівник прес-центру "Укрнафти" Ярослав Бурч підтвердив інформацію про те, що спостережна рада товариства буде розглядати питання про припинення видобутку нафти і газу на низці родовищ.

Реклама:

Як повідомлялося, правління "Укрнафти" у лютому заявило про намір 1 березня призупинити видобуток на родовищах з важко доступними та виснаженими запасами, що стали збитковими після чергового підвищення з 1 січня 2007 року ставок рентної плати на нафту та газовий конденсат.

Компанія заявляла, що поновлення видобутку на таких родовищах стане можливим тільки за умови скорочення державою податкового навантаження на підприємство. Верховна Рада з ініціативи уряду з 1 січня 2007 року підвищила ставки рентної плати на нафту, газ і газовий конденсат, видобуті на території країни.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!