"Газпром" у 2004-2005 роках не виконав план видобутку газу

П'ятниця, 2 березня 2007, 17:06

Колегія Рахункової палати Росії розглянула підсумки оцінки результативності інвестицій ВАТ "Газпром" за 2005 рік і перспективи розвитку газового холдингу.

"У ході проведення аналітичного заходу встановлено, що в 2004-2005 роках не виконувалися завдання з технічного переозброєння та реконструкції діючих газопереробних підприємств. Не виконані показники проектів з видобутку, транспортування та зберігання газу. Введено тільки 85,7% планового завдання по будівництву магістральних газопроводів і відводів від них. Обсяг незавершеного будівництва виріс на 9,8%" - зазначається в повідомленні.

В аналітичній записці, представленій колегії, відзначається, що інвестиційна програма ВАТ "Газпром" протягом 2005 року неодноразово переглядалася і остаточно була затверджена тільки у вересні 2005 року в розмірі 305 млрд. рублів. У результаті обсяг інвестицій був збільшений на 43,9% проти спочатку затвердженого проекту.

При цьому в ході коректування були знижені планові показники майже в усіх напрямках промислового будівництва. Скоротилася і кількість об'єктів, що вводять до експлуатації.

Реклама:

Колегія вирішила скласти аналітичну записку про результати заходу в палати Федеральних Зборів і ВАТ "Газпром", говориться в повідомленні.

Газета.Ru

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!