"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров відхрестився від замку на Львівщині

Понеділок, 19 березня 2007, 11:47

Перший віце-прем’єр-міністр Микола Азаров спростовує інформацію, що має намір взяти в оренду Свіржський замок на Львівщині.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінфіну з посиланням на віце-прем'єра.

Азаров подякував тим інтернет-сайтам, які розповсюдили інформацію, ніби він має намір "взяти в концесію чи оренду" Свіржський замок на Львівщині, за можливість розширити знання про історичну спадщину України.

"Тепер знаю історію ще однієї чудової пам’ятки України. Навіть жалкую, що не маю і не можу мати до замку відношення", - зазначив він.

Реклама:

"Можливо, це такий оригінальний спосіб привернути мою увагу, увагу потенційних інвесторів до дійсно величезної проблеми збереження історичних, архітектурних пам’яток", - сказав Азаров.

"Тільки не впевнений, що це треба робити через механізми концесії чи оренди загальнонаціонального надбання. Натомість переконаний, що ми повинні створити механізми, які б заохочували об’єднувати зусилля держави, меценатів й інвесторів у культурно-туристичну сферу - задля відродження і збереження історичних пам’яток по всій Україні", - наголосив він.

Раніше львівські видання оприлюднили інформацію, що можливу передачу в концесію Свіржського замку та про те, що зацікавлення до нього проявляв віце-прем'єр.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!