Бойко не пускає іноземців на шельф через Гриценка?

Четвер, 15 березня 2007, 11:52

Уряд відклав підписання Угоди про розділ продукції (УРП) відносно Прикерченської нафтогазоносної ділянки з компанією Vanco через претензії Міноборони до запропонованої території.

Про це заявив міністр палива та енергетики Юрій Бойко на прес-конференції в Лондоні.

"З'ясувалося, що Міноборони має претензії до цих територіям. Воно знайшло там мінні поля часів Другої світової війни", - сказав міністр.

При цьому він не уточнив, коли буде вирішене це питання.

Реклама:

У квітні 2006 року був проведений конкурс-тендер щодо розробки нафтогазоносного шельфу Прикерченскої ділянки континентального шельфу Чорного моря. Переможцем конкурсу була визнана компанія Vanco International Ltd., що у липні 2006 року подала на затвердження свій проект УРП.

Однак 18 жовтня 2006 року урядом було прийняте рішення про необхідність розробки нової редакції проекту угоди з компанією Vanco через те, що в проекті угоди компанії не враховані в повному обсязі особливості українського законодавства і не забезпечені рівні умови для співробітництва. Новий проект угоди повинен був бути підготовлений у тримісячний термін.

У своєму проекті УРП компанія Vanco пропонувала, що на етапі розробки родовища вона буде мати 80% продукції, а Україна 20%, а на етапі видобутку продукції - Vanco буде мати 60%, а Україна - 40%. Раніше на переговорах мова йшла про те, що на етапі розробки родовища інвестор буде мати від 70% до 80% продукції, а Україна - 30–20%; на етапі видобутку продукту - Україна буде мати мінімум 50%.

Ukroil

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!