Росія може заборонити поставки сиру заводам України

Четвер, 15 березня 2007, 14:17

Россільгоспнагляд може заборонити поставки сиру з декількох заводів України через виявлення в них бактерій кишкової палички.

Як повідомив керівник Россільгоспнагляду Сєргєй Данквєрт, у четвер служба направить до ветінспекції України лист, у якому попередить про необхідність вживання заходів до підприємств, що не виконують російські вимоги при поставках сиру.

"Наш моніторинг показав, що при виробництві продукції порушується технологія використання молока й це призводить до того, що в сирі знаходяться бактерії кишкової палички, які й були виявлені при аналізах", - заявив він.

За даними Россільгоспнагляду, у порушеннях помічені Хмельницька маслосирбаза, ЗАТ "Пирятинський сирозавод" і ЗАТ "Гадячсир". Причому Хмельницька маслосирбаза виявилася в порушниках двічі й зараз розглядається питання про зняття її з поставок продукції в Росію.

Реклама:

"Ми продовжимо контролювати поставки, не виключено, що знову направимо на Україну своїх інспекторів, хоча ми настроєні не те, щоб відразу ж виключати порушників зі списку постачальників продукції до РФ", - заявив Данквєрт.

Зараз поставки продукції до РФ дозволені шести молочним підприємствам України.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!