"Ощадбанку" не подобаються перевірки Януковича

Вівторок, 13 березня 2007, 12:09

"Ощадбанк" критикує умови проведення перевірки його діяльності робочою групою, створеної Міністерством фінансів разом з Головним контрольно-ревізійним управлінням і Державною податковою адміністрацією відповідно до розпорядження Кабміну від 1 березня.

Як повідомили в банку, "існують непорозуміння щодо статусу і легітимності перевіряючих, рівня їхнього допуску до банківської таємниці та компетенції різних комісій, що по черзі, а іноді одночасно вимагають однакові банківські документи".

Банк також підкреслює, що найчастіше перевіряючі вимагають підготовки документів за декількома десятками пунктів протягом однієї робочої години; частина документів, затребуваних перевіряючими, не повертається в банк.

Крім того, за даними "Ощадбанку", перевіряючі також вимагають документи, які стосуються діяльності фінустанови в 2003-2004 і 2007 роках, хоча розпорядження Кабміну передбачає перевірку діяльності банку лише за період 2005-2006.

Реклама:

"Ощадбанк" переконаний, що зацікавлено в конструктивному співробітництві з перевірючими, однак при цьому розраховує на адекватні умови проведення перевірки.

Нагадаємо, розпорядженням від 1 березня Кабмін доручив відповідним органам створити робочу групу щодо проведення перевірки фінансово-господарської діяльності "Ощадбанку" за 2005-2006 рік.

На день раніше за підсумками засідання Кабміну перший віце-прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що не виключає можливості ротації в керівництві "Ощадбанку" у випадку, якщо в його діяльності будуть виявлені серйозні порушення.

ВАТ "Державний ощадний банк України" - один з найбільших банків країни. Станом на 1 лютого 2006 року мережа "Ощадбанку" нараховувала 6367 установ. Банк контролює значну частину ринку особистих внесків населення.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!