"Нафтогаз" заявляє, що завершив 2006 рік із прибутком

Вівторок, 13 березня 2007, 15:34

Заступник голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Олександр Ковалко заявляє, що 2006 рік компанія закінчила з прибутком.

Про це він повідомив журналістам у вівторок в Києві, - передають "Українські новини".

"За минулий рік ми компенсували ті збитки, які були на початку 2006 року, і вийдемо з деяким прибутком", - сказав Ковалко, не уточнивши суму прибутку.

Також він відзначив, що в 2007 р. компанія розраховує на значне зростання прибутку порівняно з 2006 роком, для чого проводиться скорочення і оптимізація витратної частини, а також робота із зобов’язаннями компанії в частині їх впорядкування.

Реклама:

"На 2007 рік, з урахуванням того, що у нас є взаєморозуміння з цінової політики з державними органами, розуміння цінової політики після закупівельних цін на газ, то компанія отримає значне зростання прибутку", - повідомив Ковалко.

Фінансові показники діяльності "Нафтогазу України" планується оприлюднити після проведення аудиту звітності відповідно до міжнародних стандартів компанією Ernst&Young.

Нагадаємо, у вересні 2006 року Ernst&Young оприлюднила аудит звітності "Нафтогазу України", згідно з яким 2005 р. компанія закінчила із збитком 1 млрд. гривень.

Раніше екс-голова правління компанії Олексій Івченко повідомляв, що в 2005 р. компанія отримала чистий консолідований прибуток у розмірі 319 млн. гривень.

"Нафтогаз України" є монополістом із транспортування газу по транзитних газопроводах, монополістом із транспортування нафти по нафтопроводах, а також найбільшим видобувачем газу і найбільшим видобувачем нафти в Україні.

proUA з посиланням на "Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!