Семенюк зібралась продати клаптик "Укртелекому"

Четвер, 1 березня 2007, 15:12

Фонд держмайна направив на узгодження міністерствам і відомствам пропозицію про виставлення на торги на фондових біржах України для першочергового продажу 5% акцій ВАТ "Укртелеком".

Про повідомили в прес-службі ФДМ.

"До такого варіанта продажу акцій "Укртелекому" прийшли після введення переговорів по цьому питанню з низкою профільних міністерств", - зазначили у ФДМ.

ВАТ "Укртелеком" - монополіст на ринку фіксованого зв'язку України по наданню послуг електрозв'язку.

Реклама:

Статутний фонд компанії складає 4 млрд. 681 млн. грн. Державі належить 92,86% акцій "Укртелекому", 7,14% акцій були продані трудовому колективу.

Приватизація держпакету акцій компанії відкладається з 1997 року. Президент Віктор Ющенко 26 січня підписав виправлення до ряду приватизаційних законів, що збільшують кількість пропонованих до продажу об'єктів, зокрема, за рахунок ВАТ "Укртелеком".

Глава ФДМ Валентина Семенюк раніше заявляла про плани залишити в держвласності 50%+1 акція "Укртелекому", інші акції продати на фондових біржах, у тому числі на міжнародних, почавши продаж із пропозиції на українських біржах по 10% акцій ВАТ.

У той же час секретаріат президента розкритикував такі плани ФДМ, наполягаючи на продажі контрольних пакетів акцій для залучення стратегічного інвестора.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!