"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мер Донецька натякає, що Партія регіонів погано працює

П'ятниця, 9 лютого 2007, 15:00 -

Інтереси міст Донецької області на недостатньому рівні захищаються Донецькою облдержадміністрацією і Донецькою обласною радою.

Таку думку донецький мер Олександр Лук'янченко висловив у п'ятницю на засіданні Координаційної Ради донецького відділення Асоціації міст.

"На жаль, останнім часом, нас узагалі перестали чути в Києві... Наші з вами інтереси я вважаю, що не на достатньому рівні захищаються й обласною державною адміністрацією й облрадою. Тому що інші області, інші політичні сили набагато сильніше і послідовніше відстоюють інтереси регіонів і місцевого самоврядування в Києві", - сказав Лук'янченко.

При цьому він підкреслив, що незважаючи на те, що держава декларує, що в міському бюджеті залишатися не менше 40% від усіх фінансових ресурсів території, у таких містах як Маріуполь, Авдіївка, Угледар, Донецьк ці "цифри набагато нижчі".

Реклама:

Донецький мер продемонстрував діаграму бюджету 2006 року по Донецьку, відповідно до якої 70,9 % коштів, зароблених містом іде в державний бюджет, 4% – в обласний бюджет і 25,1% залишається місту.

У 2007 році Донецьку збільшили дохідну частину на 28%. Виходячи з цього сформованого бюджету, частка державного бюджету збільшилася на 500 мільйонів, частка області – на 2,2%, а частка міста зменшилася на 0,3% і складає 24,8%.

"Я хотів би, щоб кожне місто зробило такий аналіз для себе і щоб ми спільним фронтом виступили прости цієї сваволі, яка, на жаль, сьогодні є... Тому я хотів би, щоб бюджетна політика була в нас пріоритетною і за бюджет 2008 року ми повинні починати воювати вже з травня цього року", - резюмував Лук'янченко.

Як відомо, більшість голосів в облраді Донецька належить Партії регіонів.

"Остров"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: