Сумська і Курська області домовилися увійти до єврорегіону

П'ятниця, 9 лютого 2007, 19:55

На території Сумської та Курської (РФ) областей планується створити єврорегіон "Ярославна".

Такої домовленості досягли 9 лютого під час зустрічі в Сумах голова Сумської облдержадміністрації Павло Качур і заступник губернатора Курської області - голова комітету зовнішньоекономічних зв`язків адміністрації Курської області Гєннадій Плохіх.

Як повідомили у прес-службі Сумської ОДА, Качур і Плохіх узгодили основні організаційні моменти завершального етапу створення єврорегіону "Ярославна".

Установчу конференцію і підписання угоди про створення євро регіону планується провести 23 березня.

Реклама:

За словами Качура, підписання угоди "буде великою подією не лише для двох областей, а й для співпраці між обома країнами".

У свою чергу, Плохіх зазначив, що діяльність у напрямку створення єврорегіону проходить під егідою міністерств закордонних справ України та Російської Федерації.

Співрозмовники висловили сподівання, що функціонування єврорегіону значно поширить співпрацю сусідніх областей в економічному, промисловому, культурному, спортивному, екологічному напрямках.

Довідка. Єврорегіон є однією із форм співпраці між територіальними громадами чи місцевими органами влади прикордонних територій двох і більше держав. Його діяльність спрямовується на координацію спільних зусиль і здійснення узгоджених заходів у різних сферах життєдіяльності відповідно до національних законодавств і норм міжнародного права для вирішення спільних проблем.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!