Рудьковський у захваті від свого залізничного популізму

Четвер, 8 лютого 2007, 09:53

Розроблена фахівцями міністерства транспорту та зв’язку України тарифна політика на 2007 рік є "оптимально збалансованою".

Як повідомили "ЕП" у прес-службі Кабміну, таку заяву зробив 7 лютого міністр транспорту та зв’язку України Микола Рудьковський під час прес-конференції щодо тарифів на пасажирські залізничні перевезення.

За словами Миколи Рудьковського, визначення тарифів здійснюється виходячи з реальної економічної ситуації. "Ми відійшли від практики, коли тарифи необґрунтовано підвищувалися то на 10, то на 30 відсотків, - сказав Микола Рудьковський. – Саме тому наказ мого попередника щодо підвищення на 10% з 1 січня було скасовано".

Наразі громадськості невідома методологія, за якою встановлюються тарифи "Укрзалізниці", як невідомо, чи взагалі така методологія існує. Діючі зараз в Україні тарифи на залізничні пасажирські перевезення є одними з найнижчих в Європі. Зокрема ціни на пасажирські квитки у Росії у 1,6 рази вищі, а у Східній Європі - в три рази.

Реклама:

"Укрзалізниця" субсидує пасажирські перевезення за рахунок вантажних. Також основні фонди залізничників мають надзвичайно великий ступінь зношування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!