"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Польщі для "Одеса-Броди" не вистачає ще Казахстану і Азербайджану

Четвер, 8 лютого 2007, 14:30

Польща хоче брати участь у добудові "Одеса-Броди" до Балтійського моря в разі гарантованої участі в ньому Азербайджану і Казахстану.

Про це на прес-конференції повідомив посол Польщі Яцек Ключковський.

"Бракує гарантій поставок нафти до цього проекту і бракує остаточного почуття з боку і Польщі і України, що це проект має гарантії бути рентабельним, прибутковим в перспективі", - зазначив він.

"Наша позиція є чітка і зрозуміла, ми хочемо брати участь в цьому проекті, але нам потрібні гарантії від Азербайджану і Казахстану про їх участь, про їхні поставки нафти", - додав Ключковський.

Реклама:

Він також додав, що для цього потрібна міжурядова угода, узгодження на урядовому рівні техніко-економічного обґрунтування цього проекту.

"Це дуже складний і важкий проект, якщо він має бути продовжений до Балтійського моря. Я впевнений, що з польського боку є рішення, є готовність співпрацювати з Україною. Але потрібні Азербайджан і Казахстан", - підкреслив він.

"Я думаю. що ми вийшли на останню ділянку цього проекту, і я майже впевнений на 99,9% , що ми цей з цим проектом будемо рухатись вперед", - зазначив він.

"Українська Правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!