У Януковича поспішають в ЄЕП, по ходу розподіляючи зерно

Четвер, 8 лютого 2007, 19:39

Український уряд наполягає на необхідності активізації роботи з формування Єдиного економічного простору.

Про це на зустрічі з заступником прем'єр-міністра Білорусі Андрієм Кобяковим заявив міністр фінансів Микола Азаров, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

За його словами, Україна також підтверджує готовність почати переговорний процес про підписання 38-ми парафованих у 2004 році угод, які визначають режим вільної торгівлі між чотирма країнами-учасницями ЄЕП.

Крім того, у ході зустрічі Азаров підняв питання підготовки міжурядової програми постачань у Білорусь українського зерна.

Реклама:

Угода про формування ЄЕП від 2003 року визначає основи співробітництва країн-членів СНД у питанні створення й подальшого функціонування ЄЕП.

Україна ратифікувала цей документ у 2004 році, зробивши при цьому застереження про те, що держава "буде брати участь у формуванні і функціонуванні Єдиного економічного простору в рамках, що відповідають Конституції".

Угода визначає ЄЕП як економічний простір, який об’єднує митні території сторін угоди, де функціонують механізми регулювання економіки, що ґрунтуються на єдиних принципах.

Ці принципи покликані забезпечувати вільний рух товарів, послуг, капіталу і робочої сили в умовах єдиної зовнішньоторговельної, податкової, грошово-кредитної та валютно-фінансової політики.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!