"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров обіцяє вчасно компенсувати "Нафтогазу" ціну на російський газ

Середа, 7 лютого 2007, 11:22

Компенсація різниці в цінах на природний газ імпортного походження для НАК "Нафтогаз України", який вона поставляє виробникам теплової енергії для комунальних потреб, буде проводитися вчасно.

Про це повідомили у прес-службі Мінфіну.

Як відзначили у прес-службі, урядовий комітет з питань економічної політики 6 лютого схвалив проект постанови, у якому визначається механізм здешевлення газу для НАК "Нафтогаз України", який поставляє газ підприємствам, які виробляють теплоенергію для потреб населення.

Постановою передбачено проведення в одноденний строк розрахунків НАК "Нафтогаз України" по погашенню податкової заборгованості у спеціальний фонд державного бюджету й здійсненню видатків зі спеціального фонду на компенсацію компанії різниці між цінами.

Реклама:

Відповідно до закону про Держбюджет на цей рік передбачається компенсація різниці цін за рахунок погашення податкової заборгованості "Нафтогазу" на суму 2 млрд. 640 млн. гривень.

У прес-службі відзначають, що в такий спосіб не встановлюються різні ціни для різних учасників ринку, а відбувається компенсація до ринкових цін коштами бюджету в такій соціально чутливій і життєво необхідній сфері, як виробництво теплової енергії.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!