Суди навколо "Київстар" можуть підірвати співпрацю України з ЄС?

Середа, 7 лютого 2007, 16:30

"Теленор" просить українські владні органи провести перевірку результатів одинадцяти рішень судів України, які були ініційовані проти "Теленора" та "Київстара" афілійованими з "Альфа-Груп" компаніями з метою захоплення контролю над "Київстаром".

Про це йдеться в заяві "Теленор", поширеній у середу.

"Не з легким серцем ми надіслали цю заяву. Проте ми вимушені повідомити українську владу про зловживання, до яких вдаються українські суди", – сказав віце-президент і спікер "Теленора" Даг Мелгаард

Компанія просить Вищу раду юстиції ретельно перевірити ті одинадцять справ і "безліч заходів забезпечення позовів", які, на її погляд, "суперечать законодавству України, а також розходяться із принципами ефективного корпоративного управління та етичних норм ведення бізнесу".

Реклама:

Теленор нагадує, що останні справи, ініційовані афілійованими компаніями "Альфи", "Стормом" та "Альпреном", по суті, унеможливили виконання компанією "Київстар" обов'язків щодо проведення міжнародного аудиту своєї звітності компанією "Ернст енд Янг".

"Протягом двох останніх років "Сторм" бойкотував засідання Ради директорів та Збори акціонерів "Київстара", перешкоджаючи таким чином схваленню Радою директорів угоди щодо аудиту", - йдеться в заяві.

"Самостійно створивши таку ситуацію, "Сторм" тепер атакує "Київстар", стверджуючи, що угода про аудит є незаконною. Суд прийняв справу до розгляду і вжив заходи по забезпеченню позову, які негативно впливають на фінансування та звітність "Київстара" та якими було порушено норми Господарського кодексу", - зазначає "Теленор".

"Теленор" вважає такі дії зловживанням судовою системою України, а також частиною "рейдерської кампанії, яку веде "Альфа" та афілійовані з нею структури, та яка була підтримана більш ніж десятком суддів різних судів, включаючи і Верховний Суд України".

"Ці судді (імена перелічені в додатку) порушили цілу низку законів та положень Конституції України, що регламентують права та обов'язки українських компаній", - вважає "Теленор".

"Такі зловживання можуть серйозно зашкодити міжнародному іміджу Україна та поставити під загрозу підписання Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС, а також зруйнувати стратегічні плани України, спрямовані на більш тісну співпрацю з Європейським Союзом", - йдеться в заяві.

"Українська Правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!