Азаров вважає, що гниюче зерно "гарно зберігається"

Вівторок, 6 лютого 2007, 12:22

Урядова комісія не встановила жодного факту псування зерна на елеваторах.

Про це в інтерв'ю газеті "Дело" повідомив перший віце-прем'єр Микола Азаров.

Азаров вважає, що критики уряду в цьому питанні домагаються втрати довіри до влади.

"Усі говорять про зіпсоване зерно. А де акти? Хто вивіз хоч частину цього зерна на смітник або на переробку? Урядова комісія працювала у всіх портових елеваторах. І фактів псування зерна не встановила", - заявив Азаров.

Реклама:

На питання " чи значить це, що жодного факту псування зерна офіційно зафіксоване не було?", перший віце-прем'єр відповів ствердно: "Жодного. Будуть факти - будемо розбиратися. Якби ми не ввели квоту на експорт зерна, нам зараз нема чим було б годувати свою худобу, і ціна на хліб різко піднялася б".

Тим часом газета "Коммерсант-Украина" з посиланням на прес-службу Мінагрополітики повідомила, що минулого тижня створені з доручення віце-прем'єра Миколи Азарова спеціальні комісії проінспектували 24 припортових елеватори в Україні.

У результаті перевірки з'ясувалося, що 837 тис. т зернових (227 тис. т пшениці, 586 тис. т ячменя, 23 тис. т кукурудзи) уже кілька місяців зберігаються на непристосованих для довгострокового зберігання припортових елеваторах.

Половина зернових (близько 300 тис. т) у критичному стані, ще 79 тис. т - у незадовільному.

Як роз'яснили учасники зернового ринку, "критичний стан" означає, що зерно гниє й буквально через місяць буде непридатно до вживання.

"Ситуація ускладнюється й тим, що оператори ринку, які одержали дозволи на експорт зернових не можуть доставити їх у порти через завантаженість припортових елеваторів", - розповіло джерело в Мінагрополітики.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!