Учасників "авіапаливного конфлікту" помирить робоча група Бойка-Рудьковського

Вівторок, 6 лютого 2007, 16:09

Конфлікт між авіаперевізниками й постачальниками палива буде вирішувати спеціальна робоча група, створена за підсумками наради під керівництвом Міністра палива та енергетики Юрія Бойко й Міністра транспорту та зв'язку Миколи Рудьковского, яка пройшла 6 лютого.

Про це повідомив прес-секретар авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) Євгенія Сацька.

За її словами, до робочї групи, яка перебуває під керівництвом Мінпаливенерго, будуть включені представники авіакомпаній.

Основним завданням групи є "вироблення й проведення аналізу ринкових механізмів ціноутворення", а також "визначення прозорих формул для формування цін на авіапаливо в майбутньому".

Реклама:

Наступна нарада призначена на п'ятницю, 9 лютого. До цього часу паливозаправочні компанії будуть заправляти авіакомпанії в повному обсязі по "компромісній" ціні, домовленість про яку була досягнута минулого четверга.

У зв'язку із цим пасажири авіакомпаній можуть поки не хвилюватися про можливий зрив рейсів авіакомпаній МАУ й "Аеросвіту".

"Рівень втручання уряду в конфлікт дає нам всі підстави сподіватися на те, що проблема буде врегульована найближчим часом", - підкреслила Сацька.

Нагадаємо, минулого тижня минув термін дії контрактів авіакомпаній на поставку палива. Однак домовленість про нові ціни на пальне дотепер не досягнута: постачальники мають намір підняти ціни на пальне на 20-25%, у той час як авіакомпанії готові заперечувати підвищення цін у суді.

У 2006 році в аеропорті "Бориспіль" авіапаливо для компанії "Аеросвіт" постачало ЗАТ СП "Кребо", а із січня 2007 року - ТОВ "Кребо-Авіасервіс". Поставки палива компанії МАУ в базовому аеропорті здійснювало ТОВ "ЛУК-Авіа Ойл".

Ліга

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!