Українські ветеринари перевірять як працює ветслужба США

Вівторок, 6 лютого 2007, 17:59

Фахівці Державного департаменту ветеринарної медицини України мають намір провести аудит Служби ветеринарної медицини США.

Про це під час прес-конференції повідомив перший заступник голови ветслужби Володимир Горжеєв.

"Американська сторона повинна назвати дату проведення аудиту служби ветеринарної медицини США українськими фахівцями", – сказав він.

Горжеєв відзначив, що раніше Україна не проводила аудиту ветслужби США, а також підкреслив, що в даний час наша країна не обмежує постачання американської м'ясної продукції на свою територію.

Реклама:

Він також відзначив, що під час аудиту ветслужби може бути проведене вибіркове інспектування деяких американських підприємств.

За словами заступника голови ветслужби, у березні 2006 року Україна й США відпрацювали й затвердили форму ветеринарних сертифікатів на постачання американської свинини та яловичини в Україну.

Зараз, за дорученням прем'єр-міністра Віктора Януковича, такі вантажі, як яловичина і свинина повинні прийматися українською стороною за сертифікатами, погодженими в березні минулого року.

Раніше ветслужба заявляла про намір почати аудит ветслужби Молдови й продовжити перевірку м'ясокомбінатів Білорусії на початку 2007.

Обком


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!