"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Медіа-магнат Руперт Мердок роздасть дітям по 100 мільйонів доларів

Понеділок, 5 лютого 2007, 11:05

Найбільший медіа-магнат Руперт Мердок (Rupert Murdoch) передасть кожному зі своїх шести дітей пакет акцій своєї компанії News Corp. вартістю в 100 мільйонів доларів.

Про це написала в суботу британська газета The Guardian

За даними видання, зміни в списку акціонерів медіа-корпорації Мердока вже одержали схвалення всіх зацікавлених сторін.

Офіційно процедура передачі акцій дітям медіа-магната буде проведена в середу.

Реклама:

Однак, пише The Guardian, зробивши своїм дітям подарунки в 100 мільйонів доларів, Мердок подбав, щоб нащадки не могли втрутитися в справи корпорації - пакети акцій, які вони одержать, не дають їм право голосу.

Акції на 600 мільйонів доларів, які перейдуть до дітей Мердока, уточнює видання, є малою частиною його величезної медіа-імперії, оцінюваної як мінімум в 8 мільярдів доларів.

News Corp. володіє британськими газетами, у тому числі, The Sun, The Times і The News of the World, а також американським телеканалом Fox і голлівудською кіностудією Twentieth Century Fox.

У Руперта Мердока шість дітей від трьох шлюбів. Найстаршій дитині 75-річного медіа-магната - синові Прюденсу (Prudence) 48 років, а наймолодшій - дочці Хлоя (Chloe) - 3 роки.

В 2005 році Мердок передав у спеціально створений трастовий фонд 28,5% акцій News Corp., доступ до якого, за умовами шлюборозлучної угоди, укладеного медіа-магнатом зі своєю другою дружиною, мали тільки старші діти. Дві молодші дочки - Грейс і Хлоя, народжені в третьому шлюбі, на цю частку компанії претендувати не могли.

За словами офіційного представника News Corp., ухваливши рішення щодо виділенні кожному нащадкові пакету акцій на 100 мільйонів доларів, "Мердок відновив справедливість".

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!