Коломойський у Росії потрапив під антидемпінгову "роздачу"

Понеділок, 5 лютого 2007, 12:07

Міністерство економічного розвитку та торгівлі Росії завершило антидемпінгове розслідування щодо українського феромарганцю, пропонуючи запровадити на його імпорт мито обсягом 7-25%.

Росіяни, за даними джерел у російському уряді, збираються обкласти митом продукцію Нікопольського (НЗФ) і Запорізького (ЗФЗ) феросплавних заводів у розмірі, відповідно, 7% і 25% строком на 3 роки.

При цьому в уряді РФ немає однозначної думки щодо введення таких антидемпінгових заходів.

На ЗФЗ стверджують, що українські виробники вже раніше добровільно знизили в 2 рази експорт у Росію феромарганцю й підняли ціни на нього до рівня російських (1,1-1,2 тис. дол. за тонну).

Реклама:

Нагадаємо, Мінекономрозвитку Росії почав антидемпінгове розслідування проти імпорту феромарганцю з України в 2005 році на вимогу Косогорського металургійного заводу й Саткінського чавуноплавильного заводу.

Російські виробники феромарганцю просили запровадити імпортне мито на український феромарганець у розмірі 100% строком на 5 років.

Україна є основним постачальником феромарганцю в Росію.

ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" і ВАТ "Запорізький завод феросплавів" є найбільшими виробниками феромарганцю в Україні. Ці заводи входять до складу групи Приват, власниками якої є Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов і Олексій Мартинов.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!