"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров обіцяє десятирічні "податкові канікули"

Понеділок, 5 лютого 2007, 18:44

Уряд має намір у новому Податковому кодексі ввести приблизно на 5-10 років податкові канікули, які б передбачали зниження ставок основних видів податків.

Про це сказав перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров в інтерв'ю програмі "Діловий світ. Тиждень", повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Ми повинні піти по ідеї п'ятирічних, а, може бути, і десятирічних податкових канікул. Це означає, що ми повинні піти на зниження ставок оподатковування по основних видах податків", - сказав Азаров.

"Я не буду зараз говорити, про який відсоток мова йде, тому що я дав доручення все це детально розрахувати", - додав він.

Реклама:

За словами першого віце-прем'єра, він також розпорядився, щоб новий Податковий кодекс був максимально адаптований до європейського податкового законодавства, а всі його положення й норми були виписані "абсолютно простою, зрозумілою мовою" щоб уникнути двозначного тлумачення.

При цьому Азаров заявив, що, знижуючи ставки податків, уряд не піде шляхом популізму.

"Ми повинні думати про те, що в нашому бюджеті велика роль соціальних видатків населення, ризикувати якою ми не можемо", - додав він.

Перший віце-прем'єр підкреслив, що уряд не має наміру знижувати ставку прибуткового податку (із січня 2007 року - 15%), оскільки завдяки дії податкової пільги підвищення цієї ставки не вдарить по малозабезпеченим.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!