"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Польоти в Україні знову під загрозою зриву

Понеділок, 5 лютого 2007, 19:15 -

Авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" та "АероСвіт", що призупинили польоти через підвищення цін на гас, у понеділок знову не змогли домовитися з компаніями-постачальниками пального.

"Ми як і раніше не одержали від паливно-заправних компаній пропозицій, які б нас задовольнили, що могли б лягти в основу договору на 2007 рік", - пояснила пресс-секретар МАУ Євгенія Сацька.

Як повідомляє Ліга, переговори авіакомпаній із представниками Мінтрансзв’язку та Державіаадміністрації продовжаться об 11 годині ранку у вівторок у Мінпаливенерго з ініціативи голови відомства Юрія Бойка.

За словами Сацької, сторони спробують у черговий раз розв’язати конфлікт між авіаперевізниками і постачальниками палива, хоча чи будуть останні присутні на переговорах, поки що невідомо.

Реклама:

"Сподіваємося, що завтра питання буде вирішено. Сподіваємося, що хоча б зрушимось із мертвої точки", - відзначила вона.

Водночас, Сацька повідомила, що у вівторок МАУ планує виконати всі заплановані авіарейси.

"Ми продовжуємо виконувати програму польотів за компромісною, завищеною, ціною, що була обговорена на 4 дні. На завтра в нас палива досить. Ми виходимо з положення собі у збиток", - підкреслила вона, додавши, що "завтра всі рейси будуть виконані за розкладом".

31 січня МАУ і "АероСвіт" пригрозили припинити з 1 лютого внутрішні польоти через недостачу пального, ціну на яке постачальники завищили в порівнянні з розрахунковою на 15-20%.

1 лютого між авіаперевізниками і постачальниками пального була досягнута тимчасова домовленість про поновлення постачань гасу до понеділка включно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: