Весь світ пережив "чорний вівторок" через Китай

Середа, 28 лютого 2007, 11:14

У вівторок 27 лютого на провідних фондових біржах світу відбулося найсильніше падіння курсових індексів з часу 11 вересня 2001 року обвал.

В США був справжній "чорний вівторок". За підсумками торгів на Нью-Йоркській фондовій біржі індекс Доу-Джонса упав на понад чотириста пунктів.

У Європі – почали масово розпродавати акції багатьох компаній.

Фінансову катастрофу спричинив Китай – він пережив рекордне за останнє десятиліття падіння індексів - аж на дев’ять відсотків.

Реклама:

Аналітики припускають - таким чином китайський ринок відреагував на наміри влади посилити умови інвестиційної роботи на біржах - аби уникнути перегріву своєї економіки. Лише за минулий рік китайські індекси виросли на сто тридцять відсотків.

"Інвестори відреагували на те, що центральний банк Китаю може посилити контроль за фондовою біржею. Але після детального аналізу, ми можемо стверджувати: навіть якщо держава збільшить ставки відсотка – це загалом позитивно вплине на економіку. Такі заходи призведуть лише до короткочасних змін на фондовому ринку і не вплинуть на його тенденцію до підвищення", - заявив з цього приводу китайський експерт Мажор Тенг, консультант з інвестицій.

"5 канал"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!