"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рівень оплати за газ в Україні впав до 40%

Середа, 28 лютого 2007, 12:12 -

Рівень розрахунків українських споживачів за газ із початку року знизився до 40%, а заборгованість досягла "межі", йдеться в повідомленні Державної компанії "Газ України".

За даними компанії, борг підприємств комунальної енергетики за січень-лютий 2007 року склав 1,3 мільярди гривень (276 мільйонів дол.), а борг за 2006 рік - ще біля мільярда гривень (198 мільйонів дол.).

"Газ України" повідомляє, що найнижчий рівень розрахунків за паливо зафіксований у Херсонській області (14%), Дніпропетровської області (18%), Закарпаття (23%).

Для врегулювання ситуації з боргами в найбільш проблемні регіони були спрямовані спеціальні представники міністерств енергетики, НАК "Нафтогаз" і "Газ України".

Реклама:

Причиною низького рівня оплати палива, на думку чиновників, стало значне підвищення комунальних тарифів у більшості регіонів країни, яке відбулося одразу після росту цін на газ.

Із січня 2007 року ціна на імпортний газ для України виросла до 130 дол. за 1000 кубометрів з 95 дол. З 2006 року Україна імпортує газ винятково за посередництвом "швейцарської" компанії "Росукренерго".

"Дело"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: