"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Костусєв пророкує революцію в мобільному зв'язку

Середа, 28 лютого 2007, 12:27

Прийняття в Україні рішення про можливість зміни оператора мобільного зв'язку без зміни номера для абонента буде мати революційний характер.

Про це заявив глава Антимонопольного комітету Олексій Костусєв.

На прес-конференції в середу Костусєв підкреслив, що в цьому питанні є багато технічних складових, котрі необхідно врегулювати в першу чергу. Він підкреслив, що вивчення можливості прийняття цього рішення знаходиться на контролі Міністерства транспорту та зв'язку і Національній комісії з питань регулювання зв'язку (НКРЗ).

Разом з тим, Костусєв висловив надію, що вже найближчим часом буде прийнятий відповідний законопроект, що дозволяє переходити від одного оператора мобільного зв'язку до іншого без зміни номера.

Реклама:

"Коли це відбудеться, то на ринку мобільного зв'язку це буде революційне рішення", - сказав Костусєв.

Він підкреслив, що для абонентів це буде мати дуже позитивний вплив, оскільки багато хто з них незадоволені своїми операторами, але не змінюють їх, тому що прив'язані до номера телефону.

Для таких абонентів, за словами Костусєва, зміна номера несе занадто великі втрати. Також він підкреслив, що доручив співробітникам АМКУ проводити консультації з народними депутатами з питання прийняття відповідного законопроекту.

Нагадаємо, раніше Костусєв заявляв про проведення спільної роботи з депутатом Сергієм Чукмасовим (СПУ) над відповідним законопроектом. Крім того, народні депутати Ігор Алексєєв (КПУ), Сергій Чукмасов (СПУ) та Євгеній Зимін (БЮТ) уже пропонували аналогічний законопроект, спрямований на врегулювання даного питання.

Відповідно до проекту, абонент, зареєстрований оператором мобільного зв'язку, буде мати право зберегти абонентський номер, наданий йому цим оператором, і користуватися їм на підставі договору про надання телекомунікаційних послуг у мережах іншого оператора мобільного телефонного зв'язку, що працює на території України.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!