"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Генпрокуратура серйозно вчепилася в облгази

Середа, 28 лютого 2007, 14:33

Генеральна прокуратура 8 лютого подала апеляцію на ухвалу Печерського районного суду в Києві, згідно з якою було скасовано постанову прокуратури про порушення кримінальної справи стосовно посадових осіб газопостачальних компаній "Волиньгаз", "Закарпатгаз", "Львівгаз", "Чернівцігаз" і "Івано-Франківськгаз".

Про це, виступаючи на колегії Генпрокуратури, повідомила заступник генерального прокурора Тетяна Корнякова, передає proUA з посиланням на "Українські новини".

Вона не уточнила, в яки саме суд було подано апеляцію.

За її словами, зазначена апеляція до сьогоднішнього дня не була розглянута, реально справу не розслідували. "Постає запитання: кому це вигідно?" - сказала вона.

Реклама:

Корнякова додала, що у зв’язку з тим, що норми законодавства існуючої редакції паралізують боротьбу із злочинністю, роблять неможливим розслідування кримінальних справ у сфері економіки, Генпрокуратура спільно з іншими правоохоронними органами розробила зміни до кримінально-процесуального кодексу, і 26 лютого внесла відповідний законопроект для розгляду в Кабінет Міністрів.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва ухвалою від 2 лютого скасував постанову Генеральної прокуратури про порушення кримінальної справи відносно посадових осіб газопостачальних компаній "Волиньгаз", "Закарпатгаз", "Львівгаз", "Івано-Франківськгаз", "Чернівцігаз".

"Газ України" має намір позбавити права обслуговувати газові розподільні мережі газопостачальні компанії, які не виконують умови відповідних договорів, для чого створив дочірню компанію "Укргазмережі".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!