"Київенерго" почала відключати населення за борги

Середа, 28 лютого 2007, 17:15

Енергопостачальна компанія "Київенерго" почала відключати населення від електропостачання через борги.

Про це повідомив заступник керівника апарату голови правління "Київенерго" Юрій Борзілов, передає proUA з посиланням на "Українські новини".

"Ми вчора (27 лютого) відключили 150 осіб... і сьогодні збираємося відключити ще 150 осіб", - сказав він.

Борзілов зазначив, що компанія попереджала боржників за місяць до можливого відключення.

Реклама:

За його словами, борг населення перед "Київенерго" за спожиту електроенергію складає 52,361 млн. гривень при загальному боргу 353,708 млн. гривень.

У лютому населення розрахувалося за спожиту електроенергію на 59,3%.

Крім того, борг за тепло за всіма категоріями споживачів (окрім промисловості) складає 876,654 млн. гривень, рівень розрахунків складає 31,3%, або 70,343 млн. гривень.

За його словами, "Київенерго" знов отримала попередження компанії «Газ України» про обмеження постачань газу через борги.

Компанія також вимушена брати кредити, щоб розрахуватися з оператором оптового ринку електроенергії державним підприємством "Енергоринок".

Як повідомляло агентство, 23 лютого "Київенерго" заявила про намір припинити постачання електроенергії споживачам-боржникам, які мають постійну заборгованість (більше 2-х місяців).

У січні "Київенерго" звернулася до споживачів з проханням сплатити рахунки за енергію, спожиту в грудні 2006 року і січні, у зв’язку з низьким рівнем оплати.

"Газ України" неодноразово обмежував постачання газу на теплоелектроцентраль-5 і теплоелектроцентраль-6 (ТЕЦ-5, ТЕЦ-6), що знаходяться в управлінні "Київенерго".

2006 рік компанія "Київенерго", що забезпечує теплом і електроенергією Київ, закінчила з чистим прибутком 43,385 млн. гривень.

Теплова потужність ТЕЦ і котельних компанії складає 6 383 Гкал/ год.

50%+1 акція "Київенерго" знаходяться в державній власності і передані до статутного фонду Енергетичної компанії України, 12,73% володіє Київська міська рада, 11,97% - компанія "Іока Холдінгз ЛТД" (Кіпр).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!