"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович у Німеччині підпише таємний документ?

Вівторок, 27 лютого 2007, 14:17

У ході візиту в Німеччину прем'єр-міністра Віктора Януковича буде підписаний "певний" меморандум, текст якого ще не погоджений, тому не розголошується.

Про це заявив прес-секретар прем'єра Денис Іванеско, повідомляють "Новости Украина".

У той же час, член Німецької ради із зовнішньої політики Олександр Рар відзначає, що у відношенні українського прем'єра існує настороженість.

"Через неоднозначну репутацію і події під час президентських виборів 2004 року до Віктора Януковича в Німеччині ставляться з певним скепсисом", - відзначив він.

Реклама:

Однак, за словами Рара, у Німеччині чітко розуміють, що економічні рішення в Україні приймає не президент, а прем'єр-міністр, тому німецький бізнес націлений на Януковича.

"Основне питання візиту - нові гарантії західним інвесторам і створення правового поля, необхідного для інвестицій. Німеччину цікавить прозора процедура приватизації в Україні і можливість участі в ній німецьких інвесторів", - відзначив він.

За інформацією прес-секретаря прем'єра, Янукович вилетить у Німеччину з одноденним візитом 28 лютого в 9.30 ранку, а о 22.00 повернеться до Києва.

У середу опівдні почнеться півторагодинний ланч Януковича з канцлером Ангелою Меркель. На вечір заплановано виступ Януковича у п'ятизірковому готелі Adlon Kempinski.

Джерела в Берліні повідомили, що цей виступ організувала і фінансує за підтримкою Німецької ради зовнішньої політики організація "Ялтинська європейська стратегія", засновником і членом правління якої є Віктор Пінчук.

У ході візиту прем'єра будуть супроводжувати міністр економіки Володимир Макуха і керівник Мінпаливенерго Юрій Бойко.

Раніше планувалося, що прем'єр вилетить до Німеччини 27 лютого і пробуде там два дні, але програма візиту, яка до вечора вівторка не була остаточно погоджена, змінилася буквально в останні хвилини.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!