"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні заборонили чумних російських свиней

Вівторок, 27 лютого 2007, 15:18

Державний департамент ветеринарної медицини ввів заборону на ввіз живих свиней, продукції і сировини з них із Краснодарського краю Росії.

Про це повідомила прес-служба Департаменту, передають "Українські новини".

У повідомленні сказано, що за офіційною інформацією Міжнародного епізоотичного бюро на території Краснодарського краю Росії зареєстроване захворювання свиней класичною чумою, у зв'язку з чим розпорядженням Ветслужби з 23 лютого забороняється увіз в Україну з зазначеної неблагополучної території свиней, продукції і сировини з них.

У прес-службі відзначили, що ввіз інших вантажів із зазначеної території, підконтрольних Державному департаменту ветеринарної медицини, повинен здійснюватися відповідно до ветеринарних вимог у частині імпорту до України.

Реклама:

Як повідомлялося, Ветслужба 31 січня ввела тимчасову заборону на ввіз живого птаха, м'яса птаха і продуктів птахівництва з Краснодарського краю Росії у зв'язку з підозрою на захворювання птаха високопатогенним грипом на території цього краю.

22 лютого Державний департамент ветеринарної медицини заборонив ввіз живих свиней, продукції та сировини з них з Осиечсько-Баранського округу Хорватії в зв'язку з виявленням на цій території захворювання свиней класичною чумою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!