Клюєв доручив Харківщині стати локомотивом економіки

Вівторок, 27 лютого 2007, 17:17

Харківська область повинна забезпечити поштовх розвиткові економіки України.

Про це у вівторок у Харкові заявив віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв на церемонії святкування 75-й річниці Харківської області, передає "Обком" з посиланням на УНИАН.

"Харківщина – була і залишається одним з найбільших індустріально-аграрних регіонів, а місто Харків друге, а може, і першою столицею України, будучи всесвітньо відомим науковим і культурним центром", - підкреслив Клюєв.

Він зазначив, що в цьому регіоні зосереджені галузі промисловості, що мають економічну та оборонну міць України. Зокрема, промисловий потенціал представлений високотехнологічними галузями, машинобудуванням, електротехнічною промисловістю, приладобудуванням, радіоелектронікою, авіакосмічною промисловістю.

Реклама:

За його словами, ці галузі зберегли свій потенціал і продовжують удосконалювати свої технології.

За словами віце-прем'єр-міністра, Харківська область займає ведучі місця за соціально-економічними показниками в Україні - приросту прямих інвестицій, темпах будівництва житла, обсягах роздрібної торгівлі і зростанню прибутку промислових підприємств.

Клюєв також відзначив, що в області зосереджені ведучі наукові школи, науково-дослідні інститути, а також унікальний для України досвід інноваційної діяльності.

"Харківщина повинна забезпечити поштовх розвиткові національної економіки", - підкреслив Клюєв.

Він також зачитав поздоровлення прем'єр-міністра Віктора Януковича і вручив видатним людям області урядові нагороди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!