"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Черновецький не зміг довести, що він не корупціонер

Понеділок, 26 лютого 2007, 15:37

Оболонський районний суд міста Києва відмовив міському голові Леоніду Черновецькому у задоволенні двох його позовів про захист честі і гідності до депутата з фракції БЮТ Миколи Томенка.

Про це в понеділок повідомляє прес-служба БЮТ.

"Суд визнав правомірність та обгрунтованість критики з боку політиків та журналістів на адресу Леоніда Черновецького щодо зловживання ним службовим становищем під час перебування на посаді Київсього міського голови", - зазначається в повідомленні.

Також прес-служба БЮТ зазначає, що згідно з рішенням суду, Томенко як народний депутат України мав право звернутися із депутатським зверненням до Генпрокурора "про вжиття заходів відносно попередження зловживання службовим становищем в інтересах комерційних структур "Правекс-банку" Черновецьким".

Реклама:

Як відомо, в одному з позовів, мер заперечував висловлювання Томенка на засіданні Верховної Ради про те, що близькі родичі міського голови займають ключові посади у системі управління Києвом та контролюють питання розподілу власності у столиці.

Це явище Томенко під час свого виступу у парламенті оцінив як "політичну корупцію".

Суд також не задовольнив вимогу й іншого позову Черновецького, який просив визнати недостовірною інформацію про зловживання службовим становищем з боку мера та депутатів фракції його блоку у Київраді у справі щодо передачі в оренду 28 гектарів землі у Києві ТОВ "Вулкан-Правекс".

Дана структура є афільованою з "Правекс-банком", головою Спостережної ради якого є син київського мера Степан Черновецький.

Частиною акцій "Вулкан-Правексу" володіє ТОВ "Комерційні системи", співзасновником якого є донька Леоніда Черновецького Христина.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!