Ющенко заборонив Януковичу репресувати комунальних неплатників

Понеділок, 26 лютого 2007, 16:11

Президент Віктор Ющенко призупинив постанову уряду, яким визначався порядок виділення дотацій вирівнювання за спожитий газ усіма категоріями споживачів.

Про це повідомив керівник Головної служби соціально-економічної політики Секретаріату президента Олександр Шлапак у понеділок на брифінгу, передає "Обком" з посиланням на УНІАН.

Зокрема, він повідомив, що президент призупинив постанову уряду від 31 січня 2007 року №83 про порядок виділення регіонам дотацій вирівнювання і направив подання до Конституційного Суду щодо цієї постанови.

Шлапак пояснив, що у президента є претензії до положення даної постанови, яке стосується дотацій регіонам за газ. Зокрема, уряд пропонував встановити, що у випадку несплати населенням, підприємствами теплоенергетики і бюджетних установ 90% суми за газ, залучаються до відповідальності керівники місцевих органів виконавчої влади і бюджетних установ, котрі допустили дану заборгованість, а дотація платиться тільки наприкінці року.

Реклама:

За його словами, сама спроба змушувати керівників більш ефективно платити за спожитий газ є похвальною, але механізм, передбачений цією постановою, викликає стурбованість.

Шлапак нагадав, що цього року населення у всіх регіонах сплатило за газ деяким більше 50%, підприємства – більше 40%. Тобто, до 90% не дотягує жоден регіон, а це значить, що жоден регіон не отримає дотацій, а отже, не будуть оплачені пенсії, зарплати тощо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!