"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Секретаріат Ющенка знайшов мільярди для підвищення зарплат

Понеділок, 26 лютого 2007, 16:35

Для підвищення соціальних стандартів у Держбюджеті-2007 є ресурс близько 6 млрд. грн.

Про це повідомив журналістам на брифінгу керівник Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату президента Олександр Шлапак.

Шлапак підкреслив, що економіка розвивається гарними темпами, і особливо звернув увагу на такий ресурс, як номінальний ВВП. За його словами, фахівці Секретаріату, ще не маючи офіційний статистичних даних на кінець 2006 року, до номінального ВВП на 1 грудня 2006 року додали його заявлений ріст у 8%, одержавши в такий спосіб 517 млрд. грн., що в порівнянні з розрахованим урядом ВВП за 2006 рік (498 млрд. 400 млн. грн.), дає близько 19 млрд. грн. неврахованого ВВП.

Приймаючи до уваги, що через бюджет перерозподіляється 30% ВВП, фахівці Секретаріату президента вийшли на 6 млрд. грн. додаткового ресурсу.

Реклама:

"Це той ресурс, на який уряд може розраховувати для того, щоб зараз, а не очікуючи 1 квітня або 1 липня... починати дискусію про підвищення соціальних стандартів", - підкреслив Шлапак.

Разом з тим, реальне зростання ВВП за 2006 рік орієнтовно склало 7%, обсяги промислового виробництва зросли на 6,2%. При цьому інфляція в Україні за підсумками 2006 року не перевищила прогнозований рівень і склала 11,6%.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!