"Голден Телеком" вимагає від UMC знизити ціни

Понеділок, 26 лютого 2007, 17:53

Компанія "Голден Телеком" має намір домогтися зниження плати за доступ до мережі UMC до 0,30 грн.

В даний момент компанія UMC встановила ставку в розмірі 0,50 грн. і не бажає поступатись. З метою вирішення даного конфлікту "Голден Телеком" залучив Національну комісію з питань регулювання зв'язку (НКРЗ) і провів тристоронні переговори, повідомили в компанії.

"Причиною суперечки є завищені розміри розрахункової такси за доступ до мережі UMC. Пропозиція "Голден Телекому" полягає в тому, що розрахункові такси повинні бути рівними для операторів і знижені для "Голден Телекому" до 30 коп. У даний момент такса доступу на мережу ЗАТ "UMC" складає 0,50 грн., а на фіксовану мережу "Голден Телекому" - 0,18 грн.", -прокоментувала ситуацію Наталя Стражник, PR-менеджер "Голден Телекому".

За словами Стражник, переговори з UMC проводилися з листопаду 2006 року як в усній формі, так і у форматі переписки. Однак домовитися компаніям так і не вдалося.

Реклама:

23 лютого були проведені тристоронні переговори в присутності членів НКРС.

"У ході переговорів "Голден Телеком" представив свою позицію та економічне обґрунтування для зниження плати за доступ до мережі UMC до 0,30 грн. UMC у ході переговорів з даною позицією не погодилися. За підсумками зустрічі апарат НКРЗ повинен підготувати і представити для підписання протокол зустрічі і протокол розбіжностей. Після підписання цих протоколів процедура припускає розгляд питання на засіданні в НКРЗ", - заявила Стражник.

У випадку, якщо суперечка не буде урегульована, "Голден Телеком" не виключає можливості звернення до Антимонопольного комітету.

Найбільшими акціонерами "Голден Телекому" є російська "Альфа-Груп" олігарха Міхаіла Фрідмана - 29,5%, норвезька Telenor - 20,2%, ВАТ "Ростелеком" - 11,1%, ЄБРР - 8,3%, Baring Vostok Capital Partners Limited - 6,9%, Capital International Global Emerging Markets Private Equity Fund L.P. - 5,9%, FRM corp. - 4,8% та інші - 13,3%.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!