Азаров зайнявся рейдерством

П'ятниця, 23 лютого 2007, 11:00 -

Міжвідомча комісія з питань рейдерства під головуванням першого віце-прем’єра Миколи Азарова ухвалила рішення щодо п’яти підприємств, які були захоплені рейдерами.

"Було ухвалено конкретні рішення щодо п’яти підприємств, які були незаконно захоплені рейдерськими зусиллями", - сказав Азаров.

До числа цих підприємство входять Київське виробниче підприємство "Сатурн", Дніпропетровський масло-екстрактний завод (ТМ Олейна), Київська фабрика технічної бумаги, Львівська фірма "Провісень" і ЗАТ "УТО "Кіровоград".

"Ми доручили Генеральній прокуратурі, СБУ, МВД, податковій службі та іншим контролюючим органам в десятиденний термін розглянути питання про відповідальність всіх посадових осіб, що були причетні до цих незаконних дій - повідомив Азаров. – Матеріали цієї перевірки будуть передані у Вищу раду юстиції по тим суддям, які ухвалювали незаконні рішення. Також їх передадуть в комітети ВР з питань боротьби з організованою злочинністю та з питань правосуддя, аби парламент терміново розглянув питання про подання до Вищої ради юстиції подання про відповідальність цих суддів".

Реклама:

За словами Азарова, Комісія постановила що зазначені органи через 10 днів мають доповісти про відповідальність всіх посадових осіб та про пропозиції щодо притягнення їх до відповідальності.

"Ми також вирішили, що Міжвідомчу комісію буде розширено за рахунок участі в ній керівництва Судової адміністрації, Виконавчої служби та Вищої ради юстиції, - сказав Азаров. – Також ми будемо запрошувати на зсідання народних депутатів, що входять до комітету з питань боротьби з організованою злочинністю та з питань правосуддя".

Комісія з питань рейдерства буде засідати один раз на два тижні. В плані роботи комісії вже знаходиться 30 об’єктів, за якими вона має ухвалити рішення.

"Думаю, якщо комісія буде працювати системно, то по всім тридцяти об’єктам за півроку ми ухвалимо певні рішення", - наголосив Азаров.

Економічна Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: