"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович обіцяє 8,5% інфляції

П'ятниця, 23 лютого 2007, 15:36 -

Прем'єр-міністр Віктор Янукович прогнозує, що ріст інфляції в 2007 році не перевищить 8,5%.

"Ми вважаємо, що в нас ріст інфляції буде не більше 8,5%. Якщо в цей показник впишемося - це буде добре для економіки", - сказав Янукович у п'ятницю в Києві, у ході зустрічі з ветеранами.

Він зазначив, що в такому випадку уряд зможе "ще раз підняти цього року і пенсії і стипендії", не враховуючи очікуваного підвищення зарплат і пенсій з 1 квітня нинішнього року.

За прогнозами уряду, сказав прем'єр, вдасться утримати ріст економіки на високому рівні, не менше, ніж досягнутий у січні нинішнього року.

Реклама:

Янукович зазначив, що в січні інфляція склала 0,5%, однак підкреслив, що її важко буде підтримати на такому рівні, оскільки з другого кварталу 2007 року намічене підвищення зарплат і пенсій українським громадянам, що призведе до росту цін на споживчих ринках.

За словами прем'єра, досвід показує, що після підвищення зарплат і пенсій інфляція "трошки підросте".

Разом він відзначив, що основний фактор інфляційного росту - ціни на нафту і нафтопродукти - стабілізувався, ціна на газ у розмірі $130 за тисячу кубометрів "до нового року мінятися не буде", ціна на електроенергію також.

Янукович пообіцяв, що уряд утримає від підвищення тарифи на залізничні й автоперевезення.

"Великого занепокоєння щодо того, що стосується великого росту інфляції, у нас не буде", - підкреслив український прем'єр.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: