Металурги просять Януковича розібратися з вотчиною Рудьковського

Четвер, 22 лютого 2007, 10:31

Федерація металургів України звернулася до Кабінету міністрів з вимогою негайно вжити ефективних заходів щодо недопущення будь-якого підвищення тарифів на залізничні перевезення, повідомляє прес-служба федерації.

Федерація металургів нагадує, що Мінтранс планує підвищити тарифи на вантажні перевезення "Укрзалізниці" до 30% у 2007 році.

Такий ріст передбачений проектом наказу Міністерства транспорту і зв'язку, що зараз проходить узгодження в Мінекономіки.

"Відповідно до проекту наказу, з 1 березня 2007 року, поетапно вводяться коефіцієнти, застосовувані до тарифів Збірника тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом, які щомісяця будуть зростати на 2-3%, що нібито ліквідує непередбачуваність тарифної політики для споживачів послуг "Укрзалізниці". Однак, на офіційному вебсайті "Укрзалізниці" не оприлюднено ніяких проектів нормативних актів. Таким чином, Мінтрансом у черговий раз нав'язується політика закритості формування рівня транспортних тарифів", - говориться в зверненніі металургів.

Реклама:

За розрахунками Федерації, щомісячне зростання тарифів на перевезення сировини та металу призведе до збільшення річних витрат металургійних підприємств на залізничні перевезення в 2007 році майже на 1 млрд. грн. і понад 2 млрд. грн. у 2008 році.

Федерація підкреслює, що рентабельність металургійних підприємств, у 2007 році, очікується на рівні 4-5%, що відповідає зменшенню прибутку галузі проти 2006 року понад 3 млрд. грн. Надходження до бюджету зменшаться в поточному році майже на 800 млн. грн., а втрати Державного бюджету будуть складати майже 250 млн. грн. за рік.

"Роботодавці будуть не в змозі виконати свої соціальні зобов'язання і зберегти робочі місця", - попереджають металурги.

При цьому вони нагадують, що в цілому по "Укрзалізниці" за період 2000 – 1 кв. 2005 років зростання коефіцієнтів до тарифів випередило зростання інфляції більш ніж у два рази.

У зверненні також пропонується розробити механізми діючого контролю держави над діяльністю "Укрзалізниці" і терміново розглянути питання створення Національної комісії з питань регулювання тарифів на транспорті.

"Остров"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!