"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" образився, що йому заборонили захопити українську ГТС

Четвер, 22 лютого 2007, 11:23

Заступник глави правління "Газпрому" Алєксандр Мєдвєдєв піддав критиці рішення Верховної Ради про заборону передачі в концесію української газотранспортної системи.

Таку позицію Мєдвєдєв висловив у ході відео-конференції між Брюсселем і Москвою.

"На жаль, ми знову бачимо, що політики намагаються політизувати відносини між двома країнами, а також дискусію навколо співробітництва України і Росії, яке відбиває тенденції світової торгівлі", - заявив він.

"Ці обговорення піддалися дуже твердим атакам з боку деяких політиків в Україні шляхом прийняття дивних законів, що газотранспортна система України не може передаватися в концесію", - додав він.

Реклама:

"Це виглядає так, що деякі політики допускають, що хтось прийде, дістане трубопровід із землі і перенесе його на Північний полюс. На жаль, політизація цього питання не допомагає", - сказав Мєдвєдєв.

Мєдвєдєв також заявив, що "Газпром" задоволений співробітництвом з Україною в сфері транзиту газу.

"Я не хочу сказати, що в нас зараз гарне співробітництво з нашими українськими друзями, тому що зима була теплою, але нинішньою зимою ми мали дуже гарні результати, коли всі запити і розпорядження іноземних споживачів виконувалися на рівні 100%", - сказав він.

"Це, безумовно, стало результатом не тільки теплої зими, тому що ми були готові експортувати більше газу, якби це було необхідно", - додав він.

"А також це є гарним сигналом того, що українські і російські колеги співпрацюють дуже тісно для того, щоб система транзиту працювала адекватно", - сказав Мєдвєдєв.

Мєдвєдєв зазначив, що російська сторона задоволена поточним станом справ.

"Дуже просто пояснити, чому ми задоволені: всі угоди, що були підписані, адекватно виконуються обома сторонами", - підкреслив він.

Ukroil

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!