В Одеському порту вважають, що КРУ Мінтрансу проводить "замовні перевірки"

Четвер, 22 лютого 2007, 16:52

Колектив Одеского морського порту звернувся до Президента, Кабінету міністрів та Генральної прокуратури з листом, де просить їх припинити незаконні дії керівництва Мінтрансзв’язку щодо звільнення начальника Одеського порту.

Цей документ є у розпорядженні "Економічної Правди".

Як вже повідомлялося, вчора Наказом Мінтрансу №139 від 20.02.2007 було звільнено начальника Одеського морського порту Миколу Павлюка.

Колектив порту у своєму листі звертає увагу на те, що "усупереч діючим нормам законодавства України про працю зазначений наказ було оголошено у відсутності начальника Одеського порту Павлюка МП, у той час як він знаходився на лікарняному".

Реклама:

В листі також зазначено, що "у порушення чинного законодавства України посадовими особами Мінтрансзв’язку здійснюються незаконні дії щодо приведення наазу №140 від 20.02.2007 р. Про призначення Бикова В.І. на посаду начальника одеського порту.

На думку колективу Одеського порту незаконні дій посадовців Міністерства "мають ознаки злочинів, передбачених ст.364, 365 КК України, та можуть призвести до нанесення необґрунтованих збитків державі у особі державного підприємства "Одеський морський торговельний порт" у великих розмірах.

Працівники порту вважають, що є ймовірність виникнення міжнародних скандалів та зупинки роботи Одеського порту та компаній, у тому числі іноземних, які працююь на території підприємства "у зв’язку із незгодою колективу Одеського порту та трудових колективів зазначених копаній з вищенаведеними наказами Мінтрансзв’язку України".

В листі зазначено, що Мінтранс не провів на раду з розгляду результатів перевірки КРУ, внаслідок якої було звільнено начальника порту Павлюка. Разом з тим останньому не було надано можливості надати обґрунтовані заперечення щодо результатів перевірки.

В листі також говориться: "останнім часом КРУ Мінтрансу перетворилося на "слухняний замовлений засіб" в руках окремих керівників Мінтрансу, який готує акти перевірок на замовлення і без усякого урахування думок фахівців підприємств, о перевіряються, та норм чинного законодавства.

В наслідок таких "замовних" перевірок під певним тиском членами комісії підписується акт, за яким органи прокуратури порушують карні справи, а керівництвом Мінтрансу вживаються адміністративні заходи відносно "замовлених" працівників підприємств галузі".

Також в листі наведено непідтверджені факти, що були виявлені перевіркою КРУ Мінтрансу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!