Янукович покращить життя українців в День сміху

Середа, 21 лютого 2007, 14:06

Мінімальні зарплати і пенсії будуть підвищені з 1 квітня, Міністерство фінансів і інші органи працюють над тим, щоб суми підвищення були більше зафіксованих у відповідній постанові парламенту.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров журналістам на брифінгу.

"Із квітня місяця будуть нараховуватися підвищені пенсії і підвищені зарплати всім категоріям наших громадян. Рішення про це було прийнято, і зараз Мінфін працює над різними варіантами вирішення цієї проблеми", - сказав Азаров.

Міністр пояснив, що параметри підвищення були визначені постановою парламенту, "тому мова йде зараз про розрахунок різних варіантів, що дали би можливість нам, спираючись на досягнення реальні, в економічному розвитку перевищити ті параметри, що були закладені в постанові Верховної Ради", - сказав він.

Реклама:

Також Азаров назвав спекулятивними ініціативи опозиції по даному питанню. "Спроби тих, хто називає себе опозицією, у черговий раз видати це (підвищення мінімальних зарплат і пенсій) за свою ініціативу, на мій погляд, є просто спекулятивними і необґрунтованими", - сказав він.

Міністр також підкреслив, що уряд не допустить тиску в даному питанні.

"Усі, хто хоч трохи розуміють у бюджетному плануванні, розуміють, що можна які завгодно рішення приймати, як завгодно швидко, але в цьому випадку на догоду дня під тиском шантажу... Ми все це вже проходили, коли в 93-му, у 94-му році під впливом різних подій приймалися рішення - ви пам’ятаєте, до чого вони призводили. Тому ніякий шантаж, ніякі, так сказати, спекуляції, не змусять уряд відступити від тієї траєкторії економічного розвитку, на яку ми зараз виходимо", - сказав Азаров.

Нагадаємо, 22 грудня минулого року Верховна Рада проголосувала за перегляд рівня мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму в 2007 році.

Парламент, зокрема, доручив Кабмінові за результатами попередніх розрахунків валового внутрішнього продукту за 2006 рік внести на розгляд Верховної Ради законопроект про внесення змін у Держбюджет-2007 щодо збільшення в 2007 році прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність, і встановити його розмір з 1 квітня - 397 гривень, з 1 жовтня - 406 грн.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!