Тарута та Гайдук таки зіллються з Усмановим

Вівторок, 20 лютого 2007, 10:34

Об'єднання російського холдингу "Мєталлоінвєст" та української корпорації "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) є спробою консолідації сировини.

Про це повідомив головний акціонер "Мєталлоінвєсту" Алішер Усманов в інтерв'ю російському інформаційному каналу "Вєсті", передає ЛігаБізнесІнформ.

"Наш проект саме містить у собі спробу консолідувати сировинну компанію, що представляє два гірничо-збагачувальних комбінати, що виробляють 40 мільйонів тонн товарної руди у вигляді продукту першого переділу", – сказав Усманов.

На питання, чому він обрав саме українську компанію, акціонер "Мєталлоінвєсту" розповів, що ця угода в першу чергу відповідає інтересам обох структур.

Реклама:

"Якщо мати на увазі інтеграцію, як об'єднання з ким-небудь ще, то спочатку нам треба самим об'єднатися, а після того, як наше "весілля" "прогримить" на просторах нашої колишньої батьківщини, тобто СНД, тоді ми будемо думати про те, кому ми будемо цікаві і хто буде цікавий нам. Але при цьому ми є вільними в переговорах і будемо усе погоджувати з нашими партнерами", – розповів Усманов про перспективу розвитку компанії.

Він вважає, що, у випадку укладення угоди, компанія буде виробляти близько 15 млн. тон сталі на рік, і в 2008 році виробництво сталі можна буде збільшити до 20 млн. тон на рік, а виробництво первинної сировини до 40 млн. тон на рік.

"Це буде велика компанія, сумісна з лідерами світової металургії", – заявив Усманов.

"Сьогодні приблизна вартість наших холдингів роздільно складає: одного – між 10-12, іншого – між 5 і 7 мільярдами. Синергія від нашої загальної діяльності може скласти до мільйона доларів щорічно", – підкреслив Усманов.

Нагадаємо, днями з'явилася інформація, що "Мєталлоінвєст" домовився про злиття з "Індустріальним союзом Донбасу".


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!