"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Папієв зібрався підвищувати допомогу при народженні дитини

Вівторок, 20 лютого 2007, 10:56

У 2008 році буде підвищено розмір одноразової виплати матерям при народженні дитини.

Про це 19 лютого заявив у прямому ефірі телеканалу "1+1" міністр праці та соціальної політики Михайло Папієв, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

"Наступного року ми плануємо підвищити цю суму", - сказав Папієв.

Він нагадав, що зараз одноразова виплата при народженні дитини складає 8 тис. 500 грн. При цьому він не повідомив, наскільки буде збільшено ці виплати.

Реклама:

Разом з тим, міністр заявив, що поточного року одноразова виплата при народженні дитини буде здійснюватися чітко за графіком.

"Я хотів заспокоїти вас: поточного року 8 тис. 500 грн. одержить кожна родина, у якій народиться дитина", - пообіцяв Папієв.

Говорячи про цю одноразову виплату, міністр підкреслив, що це рішення було ініціативою держави, і тому саме держава зобов'язана була передбачити відповідні кошти в державному бюджеті. За його словами, цього не було зроблено, а держава в момент прийняття цього рішення обійшлося "невеликою хитрістю", переклавши ці виплати на Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Таким чином, підкреслив Папієв, торік цей фонд було поставлено на межу банкрутства. Міністр заявив, що діючий уряд у державному бюджеті на 2007 рік передбачив відповідні кошти в обсязі 3 млрд. 600 млн. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!