Корпорація Тарути і Гайдука ніколи не погодиться на поглинення росіянами

Вівторок, 20 лютого 2007, 13:51

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" зацікавлена в співробітництві з російським гірничо-металургійним холдингом "Газметал".

Про це заявив віце-президент консорціуму "Індустріальна група", управляючий активами "ІСД", Олександр Пилипенко, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

За його словами, сторони створили робочі групи для опрацювання форм можливого співробітництва, у тому числі і постачань сировини ГЗКів "Газметалу" металургійним підприємствам "ІСД".

Пилипенко наголосив, що зараз передчасно говорити про створення будь-якого спільного холдингу, тим більше про частки сторін у ньому, незважаючи на те, що процеси злиття великих гравців світового металургійного ринку необоротні.

Реклама:

Він підкреслив, що ситуація проясниться після завершення робочими групами своєї роботи, що може відбутися за 7-8 місяців. "Будь-яке злиття припускає паритет", - зауважив Пилипенко.

При цьому він додав, що якщо мова йде про міноритарні і мажоритарні частки, то злиття перетворюється в поглинання, що для "ІСД" неприйнятно.

Щодо постачань сировини з Бразилії Пилипенко підкреслив, що зараз проводиться аналіз виробничого використання цієї сировини, після чого буде прийняте рішення про необхідність укладання довгострокових контрактів.

Пилипенко зазначив, що рішення про довгострокові постачання бразильської сировини може бути прийняте до кінця лютого.

На початку лютого голова ради директорів "ІСД" Сергій Тарута повідомив про намір укласти з однією з найбільших у світі компаній по виробництву ЗРС Compahnia Vale de Rio Doce (Бразилія) довгостроковий контракт на постачання залізорудної сировини терміном на 3-5 років.

Тарута відзначив, що почати імпорт бразильського концентрату його змусила цінова політика українських постачальників - контрольованого "Смарт-груп" Інгулецького ГЗКу, Південного ГЗКу (група Приватбанку і "Смарт-груп").

Компанія "Газметал" (її активи керуються компанією "Металоінвест") контролює російські Лебединський і Михайлівський ГЗКи, Оскольський електрометалургійний комбінат і компанію "Уральська сталь".

Основним акціонером "Газметалу" є російський бізнесмен Алішер Усманов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!