Україна та Болгарія розглядають варіанти співробітництва в сфері енергетики

Вівторок, 20 лютого 2007, 14:24

Україна буде поставляти вугілля в Болгарію. У свою чергу, болгарські бізнесмени будуть розглядатися як можливі інвестори українських вугільних підприємств.

Про це повідомляє прес-центр Міністерства вугільної промисловості, посилаючись на результати переговорів між членами української делегації на чолі із главою Мінвуглепрому Сергієм Тулубом й урядовими чиновниками й підприємцями Болгарської Республіки, які достоялися в Болгарії минулого тижня.

У ході зустрічі болгарська сторона виразила зацікавленість у збільшенні частини імпорту енергетичного вугілля з України.

Так, через ймовірне збільшення частини виробництва електроенергії на болгарських ТЕС через зупинку роботи двох енергоблоків місцевої атомної електростанції потреба республіки в енергетичному куті збільшиться з 2,3 до 4 млн. тонн.

Реклама:

У свою чергу Тулуб відзначив, що, оскільки в літній період на внутрішньому ринку України, як правило, виникає ситуативний профіціт вугілля саме групи АШ, що цікавить болгарських енергетиків, організувати поставки цієї продукції в Болгарію в зазначений період цілком можливо.

Також українська сторона виступила із пропозиціями спільних інвестиційних проектів по видобутку вугілля антрацитової групи в Україні.

Зазначені питання будуть пророблені урядами України й Болгарії у форматі спільної робочої групи.

"Остров"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!