Дорога до стадіону Ахметова обійдеться в 150 млн. грн.

Вівторок, 20 лютого 2007, 16:50

За словами донецького мера Олександра Лук'янченко, вартість будівництва транспортної розв'язки по проспекту Миру та вулиці Челюскінців у районі будівництва стадіону "Шахтар" складає 150 млн. грн.

Про це він повідомив у вівторок за підсумками зустрічі з керівниками підприємства "Укравтодор", котре відповідає за будівництво.

Планом будівництва стадіону і прилягаючої до нього інфраструктури планується будівництво гостьової автостоянки на 5 тисяч автомобілів, тобто з розрахунку 1 автомобіль на 10 жителів.

Для того щоб забезпечити нормальний рух такої кількості автомобілів необхідно виконати істотну реконструкцію під'їзних колій.

Реклама:

Так, праворуч від проспекту Миру (з боку Калінінського району) уздовж берега Кальміуського водоймища буде побудована нова дорога, що з'єднає вулицю Байдукова і вулицю Челюскінців. У районі під'їзду до стадіону проспект Миру планується розширити. Вулиця Челюскінців буде розширена до 6 смуг руху (3 в одну сторону і 3 в іншу).

Засобу на реконструкцію вулиці Челюскінців і проспекту Миру закладені до кошторису будівництва стадіону. Будівництво дороги від проспекту Миру до вулиці Байдукова, а також капітальний ремонт трамвайних шляхів по вулиці Челюскінців від проспекту Миру до проспекту Титова будуть виконані за рахунок коштів міста, області і підприємства "Укравтодор".

"Весь цей обсяг робіт оцінюється в 150 млн. грн., з них дорога по березі Кальміуського водоймища - 76 млн. грн. Вчасно введення в експлуатацію нового стадіону ці роботи повинні бути виконані, тобто протягом 2007-2008 років", - відзначив Лук'янченко.

Обком

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!