"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рудьковський хоче "закатати" в дороги мільярди гривень

Вівторок, 20 лютого 2007, 17:40

Державна служба автомобільних доріг "Укравтодор" оприлюднила свої плани, щодо будівництва та реконструкції доріг України.

Їх перелік надала прес-служба Міністерства транспорту.

Серед пріоритетних напрямків розбудови мережі автомобільних доріг в Україні, визначено наступні:

1. Продовження реконструкції автодороги Київ-Чоп на ділянці ділянці Рівне-Львів протяжністю 223 км. Вартість реконструкції складає 4 млрд. 460 млн. грн.

Реклама:

2. Капітальний ремонт та реконструкція автодороги Київ-Харків-Довжанський з переведенням у І категорію ділянки Бориспіль-Харків протяжністю 489 км (4 млрд. 200 млн. грн.).

3. Реконструкція Решетилівка-Дніпропетровськ протяжністю 75 км (1 млрд. 400 млн. грн.).

4. Реконструкція Дніпропетровськ-Донецьк з будівництвом обходу м. Донецьк протяжністю 345 км (5 млрд. 400 млн. грн.).

5. Будівництво та реконструкція автодороги за коротким напрямком від Одеси до Керчі загальною протяжністю 630 км. Вартість цих робіт становитиме 10 млрд. 400 млн. грн.

Серед доріг напрямку, "Укравтодор" "Північ-Схід" пріоритетним є КПП "Бачівськ" (кордон з Російською Федерацією)-Кіпті-Київ-Одеса". У 2006 році на цей маршрут спрямовано 680 млн. грн. кредитних коштів Загалом на реконструкцію та капітальний ремонт доріг, які є складовою маршруту, необхідно 5 млрд. 100 млн. грн.

У 2007 році будуть продовжені ремонтно-будівельні роботи на маршруті від Харкова до Севастополя. Вартість будівельних робіт на цьому маршруті становить 4 млрд. 100 млн. грн.

У той же час "Укравтодор" докладає всіх зусиль для забезпечення найвіддаленіших куточків України належним транспортним сполученням.

Так, з початку року виконано робіт по влаштуванню під’їздів з твердим покриттям до сільських населених пунктів на 80 млн. 369 тис. грн. та влаштовано 33 під’їздів з твердим покриттям протяжністю 61,1 км.

Державною службою прийнято рішення завершити у 2010 році будівництво 372 під’їздів з твердим покриттям до сільських населених пунктів, це на рік раніше ніж передбачено Державною програмою розвитку автомобільних доріг загального користування на 2005-2010 роки.

На виконання дорожніх робіт з будівництва та ремонту сільських доріг буде спрямовано біля 6 млрд. грн.

Економічна Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!